Re: špatně spočítaná nemocenská
dost dobře nechápu- po zaměstnanci nebudete nic chtít aby vám vrátil na co nemá nárok a pak mu to chcete ve mzdách opravit.
Já bych to řešila tak, že po zaměstnanci nebudu nic chtít a v dalším vyúčtování mzdy odvedu o vyplacený rozdíl víc na OSSZ. a také opravím vyplacené dávky na přehledu co se zasílá na OSSZ(pokud to váš program umožňuje)a cenu vyplacených dávek ponížím. Jinak nevím
Re: špatně spočítaná nemocenská
jestli jsem dobře pochopila váš problém tak se jednalo o to , že zaměstnanec dostal víc na neschopence, než na co měl nárok. Z neschpenky se zdr.neplatí, tak nechápu proč mu to chcete srážet a odvádět!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 11. 2008 10:01
prosím zkušené o urgentní pomoc podařil se kousek na který nejsem pyšná, ale nezbývá než se stím nějak poprat
spočítala jsem v měsíci říjnu špatně výši nemocenské /jsme velká organizace a nemocenskou počítáme a platíme my/ díky špatně nastaveným procentům v SW - zaměstnanec dostal víc. Vedení firmy rozhodlo, že po zaměstnanci nebudem zpátky nic chtít a v tichosti si opravíme účetnictví.
Prosím zkušené o návod jak to mám opravit ve mzdách a jak to všechno proúčtovat
děkuji předem za všechny názory