Re: nárok na dovol.při přechodu k novému
Ve Vašem případě se jedná o to, že Vy nesplníte podmínku odpracování alespoň 60 PD u nového zam-tele, tudíž máte nárok za každých odpracovaných 21 PD nárok na 1/12 celor. nároku. Takže, když nastoupíte k novému zam-teli 18.11., bude se posuzovat odprac. doba od 18.11. do 31.12., což je 32 PD (pokud pracujete v po-pá), takže je nárok na 1/12 celor. nároku, tj. 1,5 dne D.
(V tomto případě jste přišla o 1/12 celor. nároku, ale je to v souladu se Zákoníkem práce).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
27. 11. 2008 11:08
Dobrý den, pokud ukončím v průběhu měsíce pracovní poměr a hned druhý den nastupuji do jiného nového PP, dovolenou mi poskytuje ten druhý nový zaměstnavatel - posuzuje tento měsíc za odpracovaný za podmínky, že splním do konce roku či ukončení PP 60 dnů, nebo za každých 21 odpracovaných dnů, ano ?
jak v případě, že pracuji celý rok 2008 u jednoho zaměstnavatele, ukončím prac.poměr 17.11. a 18.11. nastupuji do nového zaměstnání, tedy bez přerušení - prac.poměr trvá po celý měsíc. V novém zaměstnání mi ale neuznají listopad, protože jsem podle nich neodpracovala u nového zaměstnavatele 21 dnů, u starého mi dali jen 10/12, takže jsem o 1/12 přišla, je to v pořádku? kdybych nerozvázala PP, pak mám nárok u starého zaměstnavatele na celý nárok na 20 dnů. Pravdou je to, že i kdybych nastoupila do nového PP 1.11., pak mi také vznikne nárok jen na 1/12, ale kdybych nepřerušila a zůstala v tom starém PP, pak nám nárok na celých 12/12, tj. 20 dnů. Prosím o odpověď na mou otázku s ukončením 17.11,nástupem do nového zam. 18.11. - přijdu o 1/12 - je to správně ? děkuji