Re: Nárok na dovolenou
Paní Jiřko, moc děkuji za brzkou odpověď. Ale mohu si ty 2 dny dovolené vybrat i v prosinci, kdy je vyhlášená celopodniková dovolená? Nemohu právě v ZP - § 216, najít, že i doba dovolené se považuje za výkon práce. Dříve to vlastně nebylo uvedeno v ZP, ale v nař. vl. k ZP
Díky.
Re: Nárok na dovolenou
Super, Líbo, díky moc. V tom novém ZP "čert aby se vyznal". To je ono, co jsem hledala. Takže bych si ty 2 dny dovolené mohla po dohodě se zaměstnavatelem na dobu nařízené dovolené (i když ještě neodpracuji 21 dní) vybrat? Rozumím tomu tak?
Díky ještě jednou za odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
1. 12. 2008 21:19
Dobrý večer, mám dotaz, nastoupila jsem dnes, tj. 1.12.08 do pracovního poměru a v podniku je na dny 29. - 31 12.08 nařízena dovolená (3 dny).
V prosinci je 20 prac. dní + 3 dny svátky. Mám vůbec nárok alespoň na 1/12 dovolené za prosinec? Vzhledem k tomu, že svátky připadají na pracovní dny (jinak bych pracovala) a pokud se i doba čerpání dovolené považuje za výkon práce (nyní to ale v ZP nemohu najít, v předchozím to bylo), vznikne mi nárok na dovolenou i za prosinec?
Děkuji za odpověď.