Re: Použití soukomého vozidla
nejsem finanční expert, nicméně u moderních aut je poslední údaj opravdu kombinovaná spotřeba (tedy jiným slovem průměrná), takže nechápu, proč nějaké nařízení trvá na dělení čísel, z nichž jedno je již samo o sobě výsledné.
Pokud se nepletu, tak původní hodnoty byly město, mimo město a dálnice. Nebo se pletu?
Re: doplnění
Našel jsem 2 zcela rozdílné názory - jeden je ten, že zákon je zákon a v něm je dělení, takže se bude dělit za každou cenu, druhý názor tvrdí, že pokud je tam odkaz na metodiku ( EHK č. 93/116 a č. 99/100), tak se to dělit nemá, protože je to v rozporu s evropskou legislativou, kterou jsme přebrali.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 12. 2008 14:26
Dobrý den, mám takový problém . Zaměstnanec jezdí pravidelně soukom.vozidlem na služební cesty. Jak spočítám průměrnou spotřebu vozidla. Je mi jasné, že z technického průkazu. Jenže já si myslím, že uvedené spotřeby nasčítám a vydělím 3, a to bude průměrná spotřeba na 100km. Zaměstnanec tvrdí, že mu bylo řečeno, že je to poslední uvedená spotřeba v technickém průkazu.