Re: FÚ chce zaplatit menší daň než má bý
Evidentně někdy v minulosti vznikl na FÚ přeplatek, který nemáte podchycený v účetnictví. Zkuste na FÚ zavolat, aby vám vyjela přehled plateb, abyste mohli zjistit, kdy ten přeplatek vznikl.
Jinak ten přeplatek bych zaúčtovala na 34x/64x.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 12. 2008 14:34
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda jste se někdy setkali, že FÚ požadoval menší platbu daně než bylo na přiznání k DPH. Za 3.Q jsme podali řádné přiznání, ale neuhradili, po 2 týdnech přišla z FÚ výzva k zaplacení nedoplatku v náhradní lhůtě, ale je zde požadováno o 528,- méně. Pracuji ve firmě něco málo přes rok, ale nikdy jsem jim nezaslala ani o kačku navíc. Když jsem se dívala, zpětně do loňských roků, tak se mi v účtu žádný přeplatek neukázal, veškeré daně i úroky z prodlení byly uhrazeny vždy v takové výši, jaká byla vyčíslena. Měla bych zavolat na FÚ a chtít informaci, proč chtěli méně nebo to řešit jinak? Toto je má první práce a na škole nás řešení tohoto problému taky neučili, takže budu ráda za veškeré vaše informace k této problematice.