Re: Nemocenská - malá organizace
na neschopenku dopíšete ,kdy naposledy pracoval, orazíte, podepíšete a odevzdáte na příslušnou OSSZ. Až vám zam-ec donese ukončení neschopenky, tak tuším, že tam se píše datum nástupu do práce a zam-ec to podepíše a pak opět odevzdáze bez zbytečných prodlev. Do mzdové evidenci si napište , kdy marodil, za ty dny mu nenáleží mzda. Oba díly neschopenky si ofoťte a založte. V příštím roce to bude poněkud složitější, zaměstnavatel bude platit náhradu mzdy za prvních 14 dní (kromě prvních 3 dní) a teprve potom platí sociálka nemocenskou...to se máme na co těšit !!! :)
Dobrý den, máme jednoho zaměstnance, který nám nyní
>onemocněl a donesl neschopenku. NIkdy jsem tutu
>problematiku nedělala. Můžete mi popsat všechny kroky, které
>musím udělat? Děkuji.
a co ELDP? ten se taky vypisuje a posílá na OSSZ nebo se pletu?
Doporučovala bych Vám zajít si ještě během prosince nebo ledna na nějaké školení, protože jak píšete, neschopenku/ushcopenku jste nikdy neviděla a vzhledem k tomu, že od bude od ledna zam-tel vyplácet náhradu mzdy v prvních 14-ti dnech nemoci, tak s tím budete mít bez školení docela problém... :-) Neměla byste nic podcenit. Přeji pěkný zbytek dne
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 12. 2008 7:27
Dobrý den, máme jednoho zaměstnance, který nám nyní onemocněl a donesl neschopenku. NIkdy jsem tutu problematiku nedělala. Můžete mi popsat všechny kroky, které musím udělat? Děkuji.