Re: Faktura po odevzdání DPH
Uplatnit odpočet můžete v 11/2008. Jednoduše řečeno, pokud by Vám teď přišla faktura s DUZP 1/2008, pak odpočet můžete uplatnit za 11/2008, nejpozději za 12/2008. Dodatečné tím pádem dávat nemusíte. Při účtování ale musíte již dát DUZP s 11/2008, např. 1.11.2008. Pokud byste nechala při účtování DUZP 10/2008, pak by se Vám odpočet načítal do záznamní povinnosti za 10/2008, což nechcete!
Re: Faktura po odevzdání DPH
mrkněte na § 72 odst.11-zde se píše že můžete nárok uplatnit nejpozději v přiznání za 12 daného roku, nárok máte však i po té a to celé 3 roky, ale pak již na základě dodatečného přiznání
fakturu tedy můžete samozřejmě zahrnout do následujícího přiznání, datum zd.pl. dejte třeba 1.11.08 - aby vám to program zahrnul do listopadového přiznání
Dobrý den, chtěla bych moc požádat o radu.
>Jsme měsíční plátce daně. 25. 11. odevzdám přiznání k
>DPH za 10 měsíc. Za dva dny mi příjde faktura ještě z
>desátého měsíce, tedy z měsíce, za který už máme
>přiznání k DPH odevzdané.
>Chci se zeptat, zda tuto došlou fakturu můžu uplatnit
>v následujícím měsíci, zda ji můžu zahrnout do
>přiznání za 11 měsíc. Ale jaké mám uvést datum zdanitelného
>plnění, když na faktuře je např. 30. 10. 2008?
>Slyšela jsem totiž, že odpočet daně můžu uplatnit
>právě i v dalším měsíci, když už jsem přiznání k DPH
>odevzdala.
>Je to někde v zákoně uvedeno?
>Nebo je třeba dělat opravné přiznání za 10 měsíc?
>Za Vaši radu bych byla moc vděčná.
>Děkuji moc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 12. 2008 7:35
Dobrý den, chtěla bych moc požádat o radu.
Jsme měsíční plátce daně. 25. 11. odevzdám přiznání k DPH za 10 měsíc. Za dva dny mi příjde faktura ještě z desátého měsíce, tedy z měsíce, za který už máme přiznání k DPH odevzdané.
Chci se zeptat, zda tuto došlou fakturu můžu uplatnit v následujícím měsíci, zda ji můžu zahrnout do přiznání za 11 měsíc. Ale jaké mám uvést datum zdanitelného plnění, když na faktuře je např. 30. 10. 2008?
Slyšela jsem totiž, že odpočet daně můžu uplatnit právě i v dalším měsíci, když už jsem přiznání k DPH odevzdala.
Je to někde v zákoně uvedeno?
Nebo je třeba dělat opravné přiznání za 10 měsíc?
Za Vaši radu bych byla moc vděčná.
Děkuji moc.