Paragraf 52 písmeno f) Zákoníku práce

• (neregistrovaný)

5. 12. 2008 11:09

Dobrý den
    Chtěla jsem se zeptat.obdržela jsem písemné varování od zaměstnavatele na neuspokojivé pracovní výsledky,které nebudou-li odstraněny bude se mnou rozvázán prac poměr dle par 52 pís.f).
    Toto upozornění jsem nepodepsala neboť jsem nesouhlasila s důvodem v něm uvedeným. Bylo mi tedy předáno za přítomnosti svědka.Nyní podávám písemnou žádost s dotazem na způsob odstranění neuspokojivých pracovních výsledků.
    Mým dotazem je tedy zda,pokud se mnou bude i přes to rozvázán pracovní poměrdle výše uvedeného paragrafu,platí i v tomto případě dvou měsíční výpovědní lhůta.
    Osobně si spíš myslím,že mě ev. nechtějí propustit pro nadbytečnost z důvodů neochoty poskytnutí odstupných platů.
    děkuji
    Yvona

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 12. 2008 11:12

xx (neregistrovaný)

Re: Paragraf 52 písmeno f) Zákoníku prác
      výpovědní lhůta je 2měsíční, ovšem zákonodárci uvažují opět o změně ZP a chcou zkrátit výpovědní lhůtu na 1měsíc. Jestli to odsouhlasí a kdy bude v platnosti to nevím

• 5. 12. 2008 11:14

xx (neregistrovaný)

pozn. ještě v tom upozodnění Vám snad uvedli důvod v čem je spatřováno neuspokojivé prac. výsledky-tyto důvody musí být uvedeny a musí být také uvedeno termín, do kdy požadují nedostatky odsrtanit, po marném uplynutí této lhůty vám můžou dát výpověď.

• 5. 12. 2008 11:21

VH (neregistrovaný)

Předchozí odpověď není úplně přesná, protože výpovědní důvod se naplní až tím, že zaměstnanec v rámci stanovené lhůty nezjedná nápravu (samotné uplynutí lhůty by bylo málo), tzn. že zaměstnavatel musí provést zhodnocení. Chybí-li v upozornění lhůta, která musí být přiměřená s ohledem na závažnost závad, takové upozornění není podkladem pro výpověď, jak jej požaduje ZP.To by ale zaměstnavatel nemusel vzít v úvahu a pak byste se musela domáhat neplatnosti výpovědi soudní cestou.

• 5. 12. 2008 11:30

Yvona (neregistrovaný)

Děkuji,vážím si Vaší ochoty

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).