Re: Paragraf 52 písmeno f) Zákoníku prác
pozn. ještě v tom upozodnění Vám snad uvedli důvod v čem je spatřováno neuspokojivé prac. výsledky-tyto důvody musí být uvedeny a musí být také uvedeno termín, do kdy požadují nedostatky odsrtanit, po marném uplynutí této lhůty vám můžou dát výpověď.
Re: Paragraf 52 písmeno f) Zákoníku prác
Předchozí odpověď není úplně přesná, protože výpovědní důvod se naplní až tím, že zaměstnanec v rámci stanovené lhůty nezjedná nápravu (samotné uplynutí lhůty by bylo málo), tzn. že zaměstnavatel musí provést zhodnocení. Chybí-li v upozornění lhůta, která musí být přiměřená s ohledem na závažnost závad, takové upozornění není podkladem pro výpověď, jak jej požaduje ZP.To by ale zaměstnavatel nemusel vzít v úvahu a pak byste se musela domáhat neplatnosti výpovědi soudní cestou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 12. 2008 11:09
Dobrý den
Chtěla jsem se zeptat.obdržela jsem písemné varování od zaměstnavatele na neuspokojivé pracovní výsledky,které nebudou-li odstraněny bude se mnou rozvázán prac poměr dle par 52 pís.f).
Toto upozornění jsem nepodepsala neboť jsem nesouhlasila s důvodem v něm uvedeným. Bylo mi tedy předáno za přítomnosti svědka.Nyní podávám písemnou žádost s dotazem na způsob odstranění neuspokojivých pracovních výsledků.
Mým dotazem je tedy zda,pokud se mnou bude i přes to rozvázán pracovní poměrdle výše uvedeného paragrafu,platí i v tomto případě dvou měsíční výpovědní lhůta.
Osobně si spíš myslím,že mě ev. nechtějí propustit pro nadbytečnost z důvodů neochoty poskytnutí odstupných platů.
děkuji
Yvona