Re: výživné
No, já teda nevím, jestli radím dobře, ale když se vypočítává např. výše dávek při nezaměstnanosti, bere se v potaz příjem všech členů domácnosti. Z toho se pak odvíjí to, jestli dotyčnému bez práce nějaké peníze dají nebo ho bude živit rodina. A to v tom domě nemusíte mít ani trvalý pobyt a stejně vás zahrnou. Ale jak píšu - nevím, jestli se to posuzuje u výživného stejně. Podle logického uvážení by to měli vypočítat jen z manželova příjmu.
Re: výživné
kdyby to nechtěl brát v potaz, tak se asi nebude ptát, ne?
rozhodující pro výši alimentů je životní úroveň rodičů. manželka má vyživovací povinnost k manželovi, takže mají mít stejnou životní úroveň. takže vám spočítají i podle vašeho příjmu jakou má manžel životní úroveň, a podle toho mu určí výživné:-(
nekecám, znám rozsudek (soud JUDr Bagárové), kde se píše - manželka má vyživovací povinnost k manželovi, takže by měla dát z příjmů měsíčně cca 8000 manželovi aby byla jejich úroveň stejná. a pak mu z těch jeho příjmů + 8000 od manželky vypočítali výživné :-(( po odvolání pouze změnili formulaci. paradox byl, že na manželčino dítě manželce odečetli částku 1500 (to jako že na uživení stačí) a manžel dostal výživné na stejně staré dítě 3000.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 12. 2008 12:22
Můj současný manžel má z předchozího manželství dvě děti. Nyní navrhla jejich matka zvýšení výživného o velkou částku. Soud jí to zamítl a navrhuje dohodu, ona stále argumentuje, že já jako současná manželka mám vysoký příjem (také mám nezletilou dceru). Soud požádal mého zaměstnavatele o můj výdělek. Zajímá mě jestli se můj výdělek bere na pouze posouzení nákladů na domácnost nebo se přímo započítává na navýšení výživného? Poraďte