Re: Konec pracovního poměru
Domnívám se, že přednost bude mít to, co nastane dříve. Alespoň tak nám to bylo na školení řečeno (např. doba určitá x §56)
Trošku vám to zamotali, to, co nastane dříve. Tak vám mohu poradit, pokud to aspoň trošku jde (já vím, ne vždycky to jde a chce se), zkuste za ním zajet domů a dát mu osobně. Myslím, že jste čekali až moc dlouho a teď byste mu měli ještě platit náhradu za svátky?
Nedávno jsme měli kontrolu z OIP.Meli jsme vloni zamestnance,který taky sekal A , do práce chodil jak se mu chtelo a stejne nepracoval jak mel.Prostě byl svůj.Kontrolor nám vytkl,jakým způsobem jsme zamestnanci dali výpoved(byla z naší strany pro hrubé porušení PP).Nemela jsem totiž potvrzení o jejím doručení zaměstnanci.Protože se neobtěžoval dostavit ani na jednu z domluvených schůzek,poslala jsem to poštou. Takže mi poradil : příště zaslat okamžité zrušení na dodejku, která se Vám vrátí s datem kdy ji převzal.Pokud neprevezme, vrátí se Vám celý dopis zpět. V tom případě se prý jako den skončení PP bere poslední den úložní doby dopisu, protože se to bere tak,jako by ho ten den převzal.Dnes je 10.12., když zašlete s úložní dobou max.10-ti dnů(jako to chodí např.od sousu), do svátků to stihnete.A podle inspektora z OIP je to tak správně.
Ano, souhlasím se Zdenikem a jeho inspektorem :-) Přesně tento postup se zde v radách pravidelně opakuje. Napište, že rušíte pracovní poměr okamžitě dle § 55 a vypište, čeho se dopustil (neomluvená absence ve dnech....). Zaslat doporučeně na doručenku. Anebo, jak radí Renata, zajet k němu a předat osobně. Každopádně pokud mu bude takto zrušen prac. poměr, musí být tento důvod uveden v potvrzení o zaměstnání (v zápočťáku) a nebude mít nárok na podporu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 12. 2008 9:50
Zaměstnanci končí 31.12.08 smlouva. Posíláme mu ale okamžité zrušení poštou. Pokud zásilku převezme až v lednu, skončí tedy pracovní poměr v den převzetí nebo skončí už 31.12. Co bude mít přednost?