Re: dohoda o provedení práce
Neznám Váš předchozí dotaz, atkže o Vaší konkrétní DPP nevím podrobnosti, ale proč byste měla podávat daňové přiznání k DPFO. Jste kromě této dohody zaměstnaná na HPP? To je velmi důležité ve vztahu k zálohové nebo srážkové dani. Pokud Vám byla z DPP odvedena zaměstnavatelem srážková daň, tudíž žádné daňové přiznání ani pokud jste jinde zaměstnaná nepodáváte.
Re: dohoda o provedení práce
Zaměstnaná nejsem a nechci si dělat živnostenský list, protože se jedná jenom o pár příležitostních výdělků a 150 hodin to u jednoho zaměstnavatele určitě nebude. Tak jsem myslela že musím podat přiznání, ale teď je mi to jasné nemusím a moc všem děkuji za radu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 12. 2008 13:51
Ještě jednou otravuji, už je mi všechno jasné o téhle dohodě, ale ještě potřebuji poradit.Když dostanu platbu, tak musím podat daňové přiznání fyzické osoby a zaplatit daň?