Re: platba za třetí osobu
jedna z možností je, že vám investor fakturu přefakturuje na vás a to ve stejné částce . Vy si pak tuto fakturu v účetnictví přiřadíte k platbě - nebo přesněji řečeno o platbě budete účtovat jako o záloze, která je pak odečtena z konečné fa.
V případě, že z nějakého důvodu fa musí být na investora, tak by měl zaplatit vám tuto částku, vy mu asi předložíte nějaký doklad o zaplacení fa. V případě, že vedete jen DE tak evidujete platbu jako nedaňový výdaj a příjem peněz jako nedaňový příjem. jestli vedete účetnictví, tak bych to asi řešila přes účet 261 - peníze na cestě, akorát jestli se platba od investora vám odloží na r.2009, tak musíte tuto částku převést na pohledávky -např. účet315.
Ve druhém případě by šlo vlastně o půjčku, tak si nejsu jistá jestli by to nemělo nějaké zádrhele :)
Prosím o radu, naše stav.firma zaplatila el. přípojku
>za investora(z důvodu rychlého vyřízení), ale faktura
>přišla investorovi, samozřejmě s tím, že už je
>zaplacená. Pomůžete mi to nějak vyřešit? Peníze od investora
>určitě dostanu zpátky, ale jaký doklad mu mám dát?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 12. 2008 16:14
Prosím o radu, naše stav.firma zaplatila el. přípojku za investora(z důvodu rychlého vyřízení), ale faktura přišla investorovi, samozřejmě s tím, že už je zaplacená. Pomůžete mi to nějak vyřešit? Peníze od investora určitě dostanu zpátky, ale jaký doklad mu mám dát?