Re: minimální mzda, ukonč. ve zk.době,šk
A to je ten oříšek - mzdu mu vypočtu, nachystám. A může mu dát šéf k podpisu třeba takový nějaký text, že mu způsobil škodu a proto po něm požaduje cca .....Kč? Já to vidím jako nesmysl, ale šéf si to tak představuje. Raději bych těch pár Kč oželela, stejně z něj víc nevydyndá. ještě může chlap dělat problémy, a myslím, že by uspěl. Ale přesto díky za odpově´d
Re: minimální mzda, ukonč. ve zk.době,šk
on asi těžko nějakou škodu uzná, navíc i kdyby, budete to vymáhat x let...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 12. 2008 7:42
Mám takový oříšek: zaměstnanec ve zkušební době přestal svévolně chodit do práce. Po týdnu absence se objevil a zaměstnavatel s ním rozvázal pracovní poměr ve zkušební době ke dni, kdy byl naposledy v práci. Žádná absence se nevykázala, zkrátka skončil, termíny pro odhlášení se stihly. Za to mu náleží minimální mzda, kterou má sjednanou i ve smlouvě. Zaměstnavatel je naštvaný, protože za jeho dobu absence musel jiný pracovník dodělat jeho zakázku, protáhly se dodací lhůty, zákazníci museli počkat. Nebyly ale žádné oficiální penalizace, naštěstí pro firmu. Jen problémy navíc. Tak tomu dotyčnému teď nechce dát z-tel čistou mzdu, aby to měl jako náhradu za problémy. A já mám něco vymyslet, aby na to "zabavení" ČM měl z-tel právo. Poraďte, co teď? Já myslím, že nic, protože by musela být podložena nějaká způsobená škoda, jen tak si to přece nemůže z-tel nechat. Mohly by být s dotyčným jiné problémy.