Re: Daň z prodeje soukromého vozidla
Nejste podnikatel ?
Jakou daň budete plati nevím, ale pokud jste prodal do roka od pořízení musíte podat přiznání. Dań zaplatíte dle §10/1/b z rozdílu mezi nákupní a prodejní cenou vozu§10/5.Uvedené paragrafy jsou ze zákona o dani z příjmu, najdete zde na liště.
Re: Daň z prodeje soukromého vozidla
Pokud jste prodejem automobilu nezískal příjem, pak nebudete platit daň z příjmů. Měl byste podat přiznání k dani.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 12. 2008 12:23
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, tento rok 2008 v měsíci červen jsem si koupil nové vozidlo u autorizovaného dealera. Nyní se mi zalíbilo jiné vozidlo které je levnější, ale zajímalo by mne jestli budu muset zaplatit daň z příjmu za prodané vozidlo. Prosím poraďte jestli je daň omezená nějakou výší příjmu za prodané vozidlo. Nejsem právnická osoba, ale fyzická. A ještě jedna věc, tento rok 2008 jsem již jedno starší vozidlo prodal. :) (nejsem handlíř, pouze je to o výhodné koupi vozidla)
Děkuji a jsem s pozdravem, Veselý