Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 12. 2008 8:56
prosím o radu. Vedení firmy přišlo s nápadem, umožnit preventivní lékařské prohlídky našim zaměstnancům - jsme firma, kde všichni dělají prakticky kancelářské práce, takže povaha zaměstnání to nevyžaduje. Spíše jde o to , že to firma chce pro dobro zaměstnanců - donutit je chodit na preventivní prohlídky a případně tak zabránit zdravotním komplikacím v budoucnu - pochopila jsem to i tak že by vedení přispělo na něco co pojišťovny nehradí....(jak by toto bylo daňově ?) - Taky by mělo jít a jakýsi názor jiného lékaře v případě, že zaměstnanec se léčí někde jinde. Prosím o jakékoliv informace a postřehy v této oblasti,na co si dát pozor co si zjistit atd. nesetkala jsem se tím v praxi. Jde mi třeba o hrazení péče - pojišťovny proplácí preventivní prohlídky za určitých podmínek (např 1 či 2x ročně) když zaměstnanec přistoupí na prohlídky u závodního zrdav.zařízení - je to něco navíc nebo tím přijde o preventivní prohlídku u svého lékaře ??