Re: Neplacené volno versus nárok na dovo
Ok, ač jsem v podstatě laik a fušuju (a velmi nerada) do práce nemocné kolegyně, toto je mi známo. Jen jsem si nebyla jistá, zda v případě NP nejsou nějaké výjimky. Takže se mu tato dovolená převádí do r.2009 ? No, to šéf neuslyší rád :-)
Re: Neplacené volno versus nárok na dovo
No to věřím, ale když mu povoloval neplacené volno, tak s tím musel počítat, nebo si to měl spočítat dopředu a napřed mu nařídit vybrat dovolenou a teprve potom neplacené volno.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 12. 2008 18:18
Dobrý den,
mám dotaz na téma dovolená vs neplacené volno. Kolega má v naší firmě sjednané od 1.6.2008 do 5.5.2009 neplacené volno (po tu dobu je zaměstnán v sesterské německé firmě).I po zkrácení nároku na dovolenou má u nás dle ZP za rok 2008 zůstatek dovolené (11 dnů). Jak to řešit ? Můžeme mu tyto dny proplatit ? Máme je převést do dalšího roku ? Mimochodem v současném zaměstnání u sesterské německé firmy si dovolenou vybral.
Nevíme, jak tuto dovolenou vyřešit, abychom neporušili zákoník práce.
Předem děkuji za každou radu.