Re: skončení pracovního poměru a nemocen
Pokud máte prac. poměr na dobu určitou do 31.12.08 a ten nebude prodloužen, skončí Vám dnem uvedeným ve smlouvě, tj. 31.12.08. V den skončení Vám mají předat potvrzení o zaměstnání (tzv. zápočťák). Nemocenskou ale budete pobírat až do uschopnění a na mateřskou vlastně budete nastupovat v ochranné lhůtě, protože v té době již nebudete mít zaměstnavatele (musíte na ni nastoupit 6 týdnů před předpokládaným datem porodu). Mateřskou budete mít vyplácenou. Pokud Vám zbyla nějaká dovolená, bude při skončení prac. poměru proplacena (tj. za měsíc prosinec).
Re: skončení pracovního poměru a nemocen
Protože máte PP na dobu určitou, PP vám skončí toho 31.12., následně by vám v prosincové výplatě měli nevybranou dovolenou proplatit. Nemocenskou budete dále pobírat od zaměstnavatele až do nástupu na mateřskou (tu vám ale nejspíš už bude platit OSSZ, nemýlím-li se)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 12. 2008 17:58
K 31. 12. 2008 mi skončí pracovní poměr na dobu určitou, v současnosti jsem těhotná a jsem v pracovní neschopnosti, na mateřskou nastoupím 20. ledna 2009 (270 dní pojištění splňuji).
Z práce mi napsali, ať si přijdu ukončit prac. poměr a vyřídit formality. Myslela jsem, že prac. poměr mi skončí až po půl roce mateřské, že mi budou nemocenskou a mateřskou vyplácet oni. Prosím o radu, jak postupovat. Zároveň mám zbylé 4 dny dovolené, kdy mi je musí proplatit?
Moc děkuji