Re: Exekuce
Zjistí-li ten, u koho povinný nastoupil nově do práce, že byl nařízen výkon rozhodnutí srážkami z jeho mzdy, oznámí to bez odkladu soudu, který výkon nařídil.
Pokud pracujete jako mzdová, tak bych vám doporučovala si přečíst občanský soudní řád. Pokud jste zaměstnavatel, najděte si mzdovou účetní.
Tak "dík za radu"! Já samozřejmě vím, že mohu ze mzdy srážet na základě nabytí právní moci. Mohu deponovat na základě usnesení soudu. Jenže ten dotyčný zaměstnanec se přiznal k exekuci až když jsem si od něj nechala podespat prohlášení, že exekuci nemá.... Poté mi nebyl schopen doložit konkrétní doklady,které jsou důležité pro výpočet.
Vy chcete radu a přitom píšete takovou blbost, že si necháte podepsat prohlášení, že se o to postará sám. Já pořád netuším, jaké podklady, důležité pro výpočet vlastně potřebujete. A on nemá exekuci na zápočťáku od bývalého zaměstnavatele? Co vy od něj vlastně chcete?
Já netvrdím, že vy jste hloupá. Já se vám snažím poradit, ale když toho nenapíšete víc, pak je to problém. Pokud tedy nikde nepracoval, pak to v zápočťáku opravdu mít nemůže. Ale musí vědět komu něco dluží a vy tuto informaci z něj musíte dostat, abyste alespoň věděla, kterému soudu, exekutorovi, máte napsat, že u vás nastoupil a požadovat od něj ty exekuční výměry. s někým je to opravdu těžké, nezávidím vám to, ale v žádném případě nestačí napsat nějaké prohlášení.
Omlouvám se za to, že jsem se do toho vložila. Já prostě někdy nechápu, proč si chtějí zaměstnavatelé dělat mzdy sami, když o tom nic nevědí. Přitom mnohé externí mzdové jsou ochotny zpracovat zaměstnance třeba za 200,- měsíčně. Zdá se mi, že se prostě vždycky šetří na nesprávném místě.
Samozřejmě chápu, že je dnes situace horší, protože zaměstnanec může mít pracovní poměry souběžně, nepotřebuje mít ukončený předešlý pracovní poměr a nemůže tudíž předložit zápočtový list. Ovšem vy jste si přesto správně nechala podepast prohlášení o exekucích, nějakým způsobem jste se o nich dozvěděla a nic vám tedy nebrání v tom, oslovit soud, aby vám zaslal rozhodnutí soudu o provádění srážek ze mzdy.
>>>Tak "dík za radu"! Já samozřejmě vím, že mohu ze mzdy
>>>srážet na základě nabytí právní moci. Mohu deponovat
>>>na základě usnesení soudu. Jenže ten dotyčný
>>>zaměstnanec se přiznal k exekuci až když jsem si od
>>>něj nechala
>>>podespat prohlášení, že exekuci nemá.... Poté mi
>>>nebyl
>>>schopen doložit konkrétní doklady,které jsou důležité
>>>pro výpočet.
>>Vy chcete radu a přitom píšete takovou blbost, že si
>>necháte podepsat prohlášení, že se o to postará sám.
>>Já
>>pořád netuším, jaké podklady, důležité pro výpočet
>>vlastně potřebujete. A on nemá exekuci na zápočťáku
>>od
>>bývalého zaměstnavatele? Co vy od něj vlastně chcete?
>
>Omlouvám se za to, že jsem se do toho vložila. Já
>prostě někdy nechápu, proč si chtějí zaměstnavatelé dělat
>mzdy sami, když o tom nic nevědí. Přitom mnohé externí
>mzdové jsou ochotny zpracovat zaměstnance třeba za
>200,- měsíčně. Zdá se mi, že se prostě vždycky šetří na
>nesprávném místě.
>
>Samozřejmě chápu, že je dnes situace horší, protože
>zaměstnanec může mít pracovní poměry souběžně,
>nepotřebuje mít ukončený předešlý pracovní poměr a nemůže tudíž
>předložit zápočtový list. Ovšem vy jste si přesto
>správně nechala podepast prohlášení o exekucích, nějakým
>způsobem jste se o nich dozvěděla a nic vám tedy
>nebrání v tom, oslovit soud, aby vám zaslal rozhodnutí soudu
>o provádění srážek ze mzdy.
Jen poznámku ze své zkušnosti, jakmile nastoupí zaměstnanec a já ho přihlásím u Zdravotní pojišťovny ať má nebo nemá na zápočťáku napsané exekuce, do dvou měsíců se exekuce jen hrnou.
>
TAHLE DISKUZE JE SICE UŽ STARŠÍ,ALE NEDALO MI TO,ABYCH NENAPADLA POSLEDNÍ NÁZOR-TÍM,ŽE SI ČLOVĚK ZAPLATÍ EXTERNĚ ZA MZDOVOU ÚČETNÍ NEMÁ VYHRÁNO-ZNÁM OSOBNÍ PŘÍPAD,KDY FIRMA VYUŽÍVÁ EXTERNĚ FIRMU NA MZDY A KATASTROFA-JÁ JAKOŽTO JINÁ ÚČETNÍ JSEM DO TOHO NAHLÉDLA A BYLA JSEM PŘEKVAPENÁ,CO KDO DOKÁŽE DĚLAT ČI NEDĚLAT-DAŇ.ZVÝHODNĚNÍ ZÁSADNĚ NEUPLATŇUJÍ MĚSÍČNĚ, OBČAS SE NA NĚJAKOU SRÁŽKU ZAPOMENE...NO DĚS BĚS
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 12. 2008 21:10
Mám poprvé zaměstnance, který má exekuci - resp. mnoho exekucí. Není schopen mi dodat podklady, podle kterých bych vypočítala srážky ze mzdy. Tak nevím, je to má povinnost se o to starat, nebo mi stačí, když mi podepíše prohlášení, že se o to postará sám?