Re: Zdravotní a sociální pojištění
Každý (až na vyjímky) musí odvést alespoň zdr.pojistné z min. mzdy 8000,- což je 1080,-. Posuzuje se to v součtu za všechny zaměstnavatele. Tuto povinnost máte již splněnu v rámci DPČ, takže u druhého zaměstnání nic nedoplácíte.
U sociálního se rovněž nic nedoplácí, odvede se klasicky u obou zaměstnavatelů - oba vám strhnou 8 % z hrubé mzdy
Re: Zdravotní a sociální pojištění
Každý ze zaměstnavatelů Vám bude srážet z soc. i zdrav. z výdělku. Tam co máte těch 6 tisíc nahlašte, že máte ještě jedno zaměstnání, z kterého je odváděno zdravotní aby ten zaměstnavatel věděl, že Vám to zdravotní nemusí dopočítávat. V případě, že byste ukončil DPČ (tam co máte 11 tis) tak je to potřeba zase nahlásit tam co máte ten zkrácený úvazek. U zdravotního musíte mít zaplaceno minimálně 1080/měs. Sociální se nedoplácí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 12. 2008 12:50
Dobrý den, mám dotaz ohledně platby zdravotního a sociálního pojištění a daní. Mám poloviční pracovní úvazek na 20 hodin týdně, kde si vydělám 6tis. hrubého. K tomu mám DPČ, kde si vydělám cca 11 tis. hrubého ale u jiného zaměstnavatele. Jak se bude odvádět zdr. a soc. poj z těch 6ti tisíc?? nebudu muset doplácet zdravotní a sociální?? Děkuji.