Re: Vypoved / Okamzita vypoved
Pohled na to že když jeden tak všichni je sice možný, ale zaměstnavatelé to málo kdy takto vedou.. Co se týká toho, že Vám vysází písemná upozornění na stůl.. zaměstnavatel Vám musí dávat v tomto upozornění i nějakou dobu na odstranění.. pročtěte si §52 zákona č. 262/2006sb., zákoník práce (odkaz níže) možná Vám to bude jasnější, ovšem jestli s tímto § již nejste seznámen.. co se týká kam se obrátit - Inspektorát práce.. můžete podat stížnost anonymě i pod svým jménem, a upozornit na co se má kontrola zaměřit..
Re: Vypoved / Okamzita vypoved
Pokud si pořádně prostudujete ZP, což opakovaně doporučujete druhým, tak zjistíte, že lhůta na odstranění nedostatků je vyžadována pouze u písmene f) § 52, v duhé části za středníkem. Jde-li o upozornění ohledně alkoholu na pracovišti, tak žádná lhůta neexistuje, jde o písm. g), případě o důvod k ok.zrušení PP dle § 55 ZP, odst. 1 b).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 12. 2008 8:57
Zdravim,
prosim o radu..
Dal jsem svemu zamestnavateli beznou vypoved - s vypovedni lhutou dvou mesicu zacinajici prvnim dnem dalsiho mesice. Zamestnavalete to ale asi nepotesilo, okazmite predal vsechnu mou praci nekomu jinemu a snazi se me odsud dostat na hodinu.
Vyhrozuje, ze mi da nekolik pisemnych upozorneni najednou, je to vubec mozne? Co v pripade, ze s upozornenim nesouhlasim, jsou podle me nesmyslna/nejsou na hrube poruseni? Jakse mohu branit a kde vyzadovat napr. prezkoumani veci?
Take se chci zeptat..mame v praci alkohol (vanocni firemni miniakce). Alkohol na pracovisti je samozrejme hrube poruseni, ale muze dat zamestnavatel upozorneni jen mne? Podle zakoniku prace by se mel chovat ke vsem zamestnancum stejne, tudiz by to musel dat bud vsem, nebo nikomu?
Dekuji za reakce.