Re: Změna pracovní doby
Tu 6 hod. pracovní dobu máte opravdu v pracovní smlouvě ? Potom by vám ji bez vašeho souhlasu nemohl změnit. Ovšem, pokud z provozních důvodů potřebuje abyste pracovala na 8 hod., tak můžete očekávat výpověď pro nadbytečnost, protože on vaše místo na 6 hodin zruší a vytvoří nové na 8 hod. Pak byste měla nárok na odstupné.
Re: Změna pracovní doby
Ano, v pracovní smlouvě mám uvedeno 30 hodin -5 pracovních dnů.
>Dobrý den, mám uzavřenou pracovní smlouvu na 6
>hodinovou pracovní dobu, jelikož jsem minulý rok nastoupila
>po RD a mám malé dítě, které chodí do MŠ. Pracovní doba
>je od 8:30 do 14:30. Po odchodu kolegyně na mě
>zaměstnavatel vyvíjí nátlak, že mi musí změnit pracovní dobu
>na 8,5h. Bohužel by to pro mě znamenalo, že mi bude
>prac.doba končit až v 17h a tím pádem nemám zaopatrřené
>dítě, na což nechci přistoupit.Ve firmě jsme již 15
>let a tak mě tento přístup hodně zarazil. Jak mám
>postupovat?
>Dodatek o změně pracovní doby jsme zatím nepodepsala a
>ani mi nebyla zaměstnavatelem navržena jiná řešení,
>jen výhrůžka, že mě vyhodí, když nepřistoupím na 8,5h
>pracovní dobu. Má právo to ode mě požadovat?
>Děkuji za odpověďi, prosím o radu, protože takový
>nátlak je pro mě nepřijatelný.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
4. 1. 2009 10:52
Dobrý den, mám uzavřenou pracovní smlouvu na 6 hodinovou pracovní dobu, jelikož jsem minulý rok nastoupila po RD a mám malé dítě, které chodí do MŠ. Pracovní doba je od 8:30 do 14:30. Po odchodu kolegyně na mě zaměstnavatel vyvíjí nátlak, že mi musí změnit pracovní dobu na 8,5h. Bohužel by to pro mě znamenalo, že mi bude prac.doba končit až v 17h a tím pádem nemám zaopatrřené dítě, na což nechci přistoupit.Ve firmě jsme již 15 let a tak mě tento přístup hodně zarazil. Jak mám postupovat?
Dodatek o změně pracovní doby jsme zatím nepodepsala a ani mi nebyla zaměstnavatelem navržena jiná řešení, jen výhrůžka, že mě vyhodí, když nepřistoupím na 8,5h pracovní dobu. Má právo to ode mě požadovat?
Děkuji za odpověďi, prosím o radu, protože takový nátlak je pro mě nepřijatelný.