Re: Kontrola inspektorátu práce
>>>>Dobrý den,
>>>>ohlásila se nám kontrola insp. práce. Chtějí kromě
>>>>klasických mzdových dokladů a dokladů o skončení
>>>>pracovích poměrů i evidenci pracovní doby a práce v
>>>>noci a
>>>>přesčas. Nemáme žádnou knihu docházky či něco
>>>>podobného,
>>>>jedná se o nonstop herna-bar, takže zaměstnanci
>>>>dělají
>>>>krátký dlouhý týden a samozřejmě jsou v práci i v
>>>>noci, nevím jak se k tomu tento kontrolní orgán
>>>>staví.
>>>>Dále mi dělá teď hlavu, že mají zaměstnanci paušální
>>>>měsíční mzdu - nemají příplatky za práci v noci apod.
>>>>aby
>>>>to taky nenapadli. Nemáte s tím prosím někdo
>>>>zkušenost?
>>>napiště si docházkovou knihu a snažte se dát vše do
>>>pořádku - to jsou taky "velmi důležití" úředníci a
>>>dávají vysoké pokuty
>>-----------------------
nějak evidovanou docházku mít musí, pokud pracujete v noci, tak musí mít ze zákona noční příplatek, také příplatky za so +ne, ty jsou také dané zákonem, příplatek za práci o svátcích - to přece nemůžete řešit jen paušální mzdou (§ 114-118 Zák.práce)
navíc, pokud někdo pracuje v noci, tak by měl mít lékařskou prohlídku (§ 94 ZP)
a tento rok budete mít další problém - musíte mít pro každého takovéhoto zam-ce rozepsané směny - kvůli náhradě za 1. 14 kal. dnů nemoci
(abyste věděli, které dny měl pracovat, tudíž, které máte platit)
>
Re: Kontrola inspektorátu práce
Mno, podívejte, mně zaměstnavatel neproplácel příplatky za SO a NE tři měsíce. IP si vybral pouze ten měsíc, kdy jsem pracoval jen jednu SO v měsíci a uznal, že zaměstnavatel udělal chybu, ale v podstatě tím řekl, že mám nárok na 19,- a tím to je ukončené. Ostatní dva měsíce ignoroval. Co za tím bylo? Mohu jen spekulovat, ale nic čistého určitě ne. Jak to souvisí s Vámi? I inspektor práce je jen člověk;-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
6. 1. 2009 7:47
Dobrý den,
ohlásila se nám kontrola insp. práce. Chtějí kromě klasických mzdových dokladů a dokladů o skončení pracovích poměrů i evidenci pracovní doby a práce v noci a přesčas. Nemáme žádnou knihu docházky či něco podobného, jedná se o nonstop herna-bar, takže zaměstnanci dělají krátký dlouhý týden a samozřejmě jsou v práci i v noci, nevím jak se k tomu tento kontrolní orgán staví. Dále mi dělá teď hlavu, že mají zaměstnanci paušální měsíční mzdu - nemají příplatky za práci v noci apod. aby to taky nenapadli. Nemáte s tím prosím někdo zkušenost?