Nemocenská 2009

• (neregistrovaný)

9. 1. 2009 6:44

Dobrý den, vím, že se tu probírá pořád, ale i já mám dotaz ohledně nemoci zaměstnance v roce 2009. Včera mi zaměstnanec přinesl rozhodnutí o dočasné pracovní neschopnosti, je nemocný od 6.1.09 a já bych teď potřebovala poradit jak správně postupovat. (byli jsme dříve malá organizace) Co mám teď dělat s tím rozhodnutím o doč. prac. neschopnosti, nechat to u sebe a počkat, jak dlouho vlastně bude nemocný nebo už teď něco posílat na OSSZ? Jde mi o to jak vlatně postupovat v praxi...A pak až v únoru mu budu počítat tu náhradu mzdy? Nějak se v tom ztrácím. Děkuji za reakce. R.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 1. 2009 7:39

M. (neregistrovaný)

Re: Nemocenská 2009
      Rozhodnutí o dočasné prac. nesch. (modrý pruh) si ponechává zaměstnavatel pro vyplacení náhrady. Na OSSZ odesíláte až po 14-ti dnech trvá-li neschopnost déle, a zaměstnanec Vám přinese další díl neschopenky. Jestliže nemoc přechází do dalšího měsíce donese Váím zaměstnanec lístek na peníze, který odesíláte na OSSZ.

• 9. 1. 2009 7:39

Hela (neregistrovaný)

Musíte počkat,jak bude dlouho nemocný,jestli bude déle než 14dní,tak až pak dáte na sociálku 3díly neschopenky Rozhodnutí o vzniku..,Rozhodnutí o ukončení..Hlášení zaměstnavateli..,pokud bude nemocný do 14 dní,tak mu vyplatíte náhradu vy a nikomu dál už nic nedáváte.Takže počkejte,my jsme také malá organizace a taky trochu plavu spoléhám,na počítačový program,který mi pomůže výši dávek počítat a určitě se poradím se svojí referentkou na sociálce,abych neulítla,možná,že vám a potažmo i nám ostatním někdo poradí polopatě jak se dopočítat základu,ze kterého se náhrada počítá

• 9. 1. 2009 8:09

R. (neregistrovaný)

Moc děkuji za odpovědi, přesně tak "polopatě" je pro mě nejlepší rada. R.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).