Re: Prodej věci pořízených v době podnik
Paní Hanko, teď tomu nerozumím. Právě, že ve "firmě" to vlastně je, když to bylo pořízeno z provozní režie. Nemyslela jste naopak, že bych to za tu korunu jako z firmy koupil ? Jak to ale provést v praxi, napsat kupní smlouvu, že Tomáš ten a ten, prodává věc tomu stejnému Tomášovi ? Díky za rady, nejsem v tom zběhlý a nechchi se dostal do problémů.
Tomáš
Re: Prodej věci pořízených v době podnik
Nemusíte podávat žádné dodatečné přiznání,když DHIM v dalším roce prodáte.Koncem roku 2008 tento drobný hmotný majetek prostě vyřadíte z podnikání z důvodu ukončení činnosti.DHIM Finanční úřad nijak nesleduje, v době kdy jste podnikal jste tyto věci používal pro svou činnost.Jiné to je u hmotného majetku odpisovaného,tam je 5letý test.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
11. 1. 2009 19:40
Dobrý den, mám dotaz. Podnikal jsem jako fyzická osoba a výdaje jsem účtoval podle skutečných nákladů. V době podnikání jsem si takto pořídil před dvěma lety počítač, monitor a tiskárnu. K 31.12.2008 jsem podnikání ukončil a odešel do důchodu. Samozřejmě, že za rok 2008 budu podávat daňové přiznání. Mně jde o jinou věc. Nebudu muset podávat nějaké dodatečné daňové přiznání, když třeba v únoru 2009 a nebo později po podání daňového přiznání takto pořízené věci prodám ? Jedná se o příjem a nebo tyto věci byly vlastně odepsány, když byly pořízeny v limitu do 40000,- Kč a teď mají hodnotu stěží několika málo tisíc korun.
Děkuji za odpověď Tomáš