Re: dobropis z roku 2008
Děkuji vám za názory.
V naší společnosti je to bohužel tak, že se po závěrce , což musí být hotovo max do 5 až 6 v měsíci lednu, se období 12/2008 uzavře a už se do něj nesmí účtovat. Faktury,které nemáme se řeší dohady. Faktury,které přijdou v lednu a později se zdanitelným plněním 12/08 si musím přehazovat ručně do DPH za prosinec,ale účtují se samozřejmě v lednu.
Proto nevím jak postupovat s tímto dobropisem,jestli nevadí,když potvrdím převzetí v prosinci a zaúčtuji v lednu, ale ručně zařadím do DPH za prosinec.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 1. 2009 10:41
Dobrý den,
dnes jsem obdržela od dodavatele dobropis ještě z roku 2008 vystavený v listopadu. Dodavatel mě žádá o to, abych potvrdila převzetí ještě do roku 2008. Dobropis však již nemůžu zaúčtovat do starého roku,protože mě to náš účetní program již nedovolí. Nevím zda můžu dobropis zaúčtovat do ledna a převzetí potvrdit do prosince,protože mi to přijde nesmyslné. DPH bych tím pádem odvedla v přiznání za prosinec.
Mohl by mi prosím někdo poradit jak se v této situaci zachovat.
Mnohokrát děkuji za pomoc a přeji hezký den.