Re: Dovolená
O tom, že by státní úředníci měli náročnou práci dost pochybuji (dneska jsem na OSSZ ve 14 hod. chtěla pouze vydat prázdé formuláře ELDP a bylo mi řečeno, že mají do 13 hod a nic mi nedají...). 25 dní dovolené mají např. i stavební firmy, takže 25 dní je naprosto v pořádku. Dovolenou určuje zaměstnavatel, tzn. pokud zaměstnanci chcete, můžete zaměstnanci poskytnout dovolenou třeba ihned. Nárok mu na ni vznikne po odpracovaných 21 dnech (vč. svátků) - 1/12 roční výměry.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
16. 1. 2009 15:30
Dobrý den, jsem začátečník, a vedu účetnictví u s.r.o.
Dělám aji mzdy.. chtěl bych se zeptat jak je to s dovolenou u zaměstnance, který na začátku toho měsíce u nás nastoupil do zaměstnání. Ročně má nárok na 25 dní dvolené. Od kdy na ni má nárok? Po jaké odpracované době si může zaměstnanec vzít dovolenou... Tuším, že až po třetím měsíci, protože pak jsou teprve počítány průměry na náhrady. Děkuji za odpovědi