Re: Dokládání cen PHM u podnikatele
Stačí doklady za nákup PHM, které se dají přiřadit ke služebním jízdám (např. před jízdou 1-2 dny, ale záleží na individuálním posouzení).
Např. natankuji 1. v měsíci plnou nádrž a pojedu 5. den v měsíci na krátkou cestu, pak použiji pro doložení ceny PHM doklad z 1. kal. dne a neměl by nastat problém.
Díky za odpověď.
Mám od podnikatele všechny účtenky za nákup PHM, které po celý rok uskutečnil. Najezdí "služebně" opravdu hodně a není reálné, aby před každou jízdou natankoval, aby měl účtenku. Na základě účtenek pak používám ceny a průběžně mu proplácím náhrady. Na konci roku to kontroluji s vyhlášenou cenou podle pokynu MF a vždy mi vyšlo, že jsem vyplatila o něco méně, tak jsme to tak nechávali. Letos poprvé mi vyšlo, že jsem vyplatila cca o 3 tis. více. Teď nevím, jestli mám o 3 tis. náklady pro klid snížit a nebo obstojím u FÚ s účtenkami, když mám např. 4 nebo 5 (souhrnných) účtenek za měsíc. Jak by jste postupovali?
Ponechala bych to tak, jak jste spočítala podle dokladů za PHM.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
16. 1. 2009 16:47
Prosím o radu. Jakým způsobem by měl podnikatel dokládat cenu PHM u soukromého vozidla. Stačí účtenky o nákupu PHM, kde mi bude přibližně sedět počet litrů nakoupených PHM a spotřebovaných podle ujetých km za určité období. Nebo musí být účtenka u každé uskutečněné ceny?
Děkuji za názory, přeji hezký zbytek dne.