Re: DE,platce DPH,úhrada faktur po částe
Správně to není. Napřed se hradí DPH a pak to ostatní. Takže ve Vašem případě zdaní 86 000 Kč.
Re: DE,platce DPH,úhrada faktur po částe
Od roku 2004 záleží zápočet DPH vůči platbám na podnikateli. Programy pracují stále v režimu dřívějších Postupů pro JÚ, které se touto záležitostí zabývaly. Jestli si však zvolíte možnost, že budete DPH u FV započítávat nejdříve a u FP nejpozději, klidně můžete - jen je vhodné zformulovat toto do formy vnitřního předpisu a postupovat jednotně u všech pohledávek a jednotně u všech závazků.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
17. 1. 2009 19:53
Dobrý večer, nevím si rady.Podnikatel vede DE, je plátce DPH.Vystavuje faktury, které nedostává proplacené v plné výši,ale po částech a tudíž mu na konci roku vznikají pohledávky při spárování. Nevím jak postupovat, když dostane peníze.Např: Faktura za 100 000Kč + 19 000Kč DPH. Dostane zaplaceno 105 000Kč.Jakou část mám v roce 2008 zaúčtovat do daňových příjmů? Mám v roce 2008 z toho odečíst DPH,které není předmětem daně z příjmů. Zbytek peněz dostane uhrazený až v roce 2009.Snad jsem se vyjádřila srozumitelně.V případě neplátce DPH problém není. Děkuji za rady