Re: přiznání sil.daň
takže podle zákona, v pokynech si zařádil tiskařský šotek. Protože v pokynech je to jinak. Odst 6 se týká EURO 2. To novinku platnou od července zpětně pro celý 2008 mají tučnými písmeny v odstavci 8. Asi jsem jediná trouba, kdo ty pokyny k vyplnění používá.... díky ;-)
Re: přiznání sil.daň
V aktuálních pokynech (vzor č.15) na adrese http://cds.mfcr.cz/sys/cds/scripts/tiskopisy/tiskopisy-pdf2009/5408_15.pdf se ke sloupci č. 21 píše: "Číslo odstavce snížení resp. zvýšení roční sazby daně § 6 - vyplňte příslušné číslo odstavce § 6, podle kterého uplatňujete
snížení resp. zvýšení sazby daně (5, 6 a 8)." Musíte se tedy řídit zákonem. To číslování odstavců, které zmiňujete, je jen číslování odstavců pokynů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
17. 1. 2009 20:53
prosím o radu - který odstavec §6 se píše do sl. 21 daň přiznání? to je to snížení o 48, 40 ...%? Když si vezmu zákon, tak je to odstavec 6, ale když použiju pokyny které si vytisknu ze stránek MF společně s přiznáním, tak tam je to odst. 8 .... v minulosti jsem již jednou takhle narazila, že pokyny a zákon se mírně rozcházely, já vzala zákon, a fú mi to vrátil s tím, že jsem se měla držet pokynů, od toho je prý vydávají. Ale už je to déle. Nerada bych opět narazila, mám to na fú docela daleko (400 km). díky