Re: 31.12.08 - přečerpaná dovolená
Dovolená se posuzuje každý rok samostatně. Naprosto nechápu, jak někdo může mít přečerpanou dovolenou, když nekončí pracovní poměr. Dovolenou z roku 2009 nemůžete uplatnit pro rok 2008. Viz zákoník práce a taky zde v historii to najdete taky několikrát.
---
Děkuji za odpověď. Mít ji můžou jednoduše - prostě zůstali doma a basta - stavy dovolené na výpl. páskách je nezajímají -((. Přes Vánoce měli dovolenou všichni zam., takže to nikdo neřešil.
Nenadělám nic, holt jim oficiálně tedy dám, že byli v práci a dovolenou jim přepíšu na leden.
Ještě jednou díky moc.
Ttaky by přece mohli dostat neplacené volno.v naší firmě se to tak řeší běžně.M.L.
Já nechápu jak někdo může zůstat jen tak doma a navíc, nástup dovolené určuje zaměstnavatel, tak ten přece musí mít přehled kolik má kdo dovolené a podle toho nařizuje čerpání. Ale aby vám někdo v lednu neřekl, že mu přece nemůžete psát dovolenou a on je v práci, navíc bych měla děsnej strach, aby nebyl třeba nějaký pracovní úraz nebo něco takového, protože oni tam přece oficiálně vůbec nebudou, budou mít psanou dovolenou. To bych si být vámi teda rozmyslela.
-- no právě že zaměstnavatel dal od 19.12. do 31.12. celozávodní dovolenou (zůstatky dovolených od mě měl ... takže no comment). Jedná se jen o tři lidi, pohlídám si je. Ještě jednou díky moc. Neplaceným volnem to řešit nechce, bylo mi řečeno že to mám vzít z 09 -((
>>>>>>Při zpracování mezd za prosinec mají někteří
>>>>>>zaměstnanci přečerpanou dovolenou.
>>>>>>
>>>>>>Abych to nemusela řešit úpravou docházek a
>>>>>>přepisováním dovolené do ledna, prosím mohu jim
>>>>>>nechat
>>>>>>mínusový
>>>>>>stav dovolené, takto převést do následujícího roku
>>>>>>2009?
>>>>>>
>>>>>>S žádným se zaměstnanců nebude rozvazován pracovní
>>>>>>poměr, takže by se jim o přečerpané dny z 08 pouze v
>>>>>>roce
>>>>>>následujícím snížila dovolená.
>>>>>>
>>>>>>Děkuji.
>>>>>
>>>>>
>>>>>Dovolená se posuzuje každý rok samostatně. Naprosto
>>>>>nechápu, jak někdo může mít přečerpanou dovolenou,
>>>>>když
>>>>>nekončí pracovní poměr. Dovolenou z roku 2009
>>>>>nemůžete
>>>>>uplatnit pro rok 2008. Viz zákoník práce a taky zde v
>>>>>historii to najdete taky několikrát.
>>>>
>>>>---
>>>>
>>>>Děkuji za odpověď. Mít ji můžou jednoduše - prostě
>>>>zůstali doma a basta - stavy dovolené na výpl.
>>>>páskách
>>>>je
>>>>nezajímají -((. Přes Vánoce měli dovolenou všichni
>>>>zam., takže to nikdo neřešil.
Jak může někdo "jen tak" zůstat doma? A co neomluvená absence?Případně měli požádat o neplacené volno. Nemůžete mít mínusovou dovolenou - to Vám napadnou kontroly, třeba zdravotní poj., protože jste neodvedeli z neoml. absence, neplac. volna ZP.
>>>>
>>>>Nenadělám nic, holt jim oficiálně tedy dám, že byli v
>>>>práci a dovolenou jim přepíšu na leden.
>>>>
>>>>Ještě jednou díky moc.
>>>
>>>Ttaky by přece mohli dostat neplacené volno.v naší
>>>firmě se to tak řeší běžně.M.L.
>>
>>---
>>
>>to máte sice pravdu, ale náš pan jednatel to takto
>>řešit nechce ... prostě mi bylo řečeno odečíst z
>>dovolené
>>2009 -(( proto jsem psala dotaz, no nic holt to
>>předělám, jak jsem psala výše.
>>
>>Díky moc za rady.
>
>dobrý večer ,
>a co náhrada za dovolenou ? Vypočítat průměr za 2008 a
>strhnout ze mzdy .
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
18. 1. 2009 16:55
Při zpracování mezd za prosinec mají někteří zaměstnanci přečerpanou dovolenou.
Abych to nemusela řešit úpravou docházek a přepisováním dovolené do ledna, prosím mohu jim nechat mínusový stav dovolené, takto převést do následujícího roku 2009?
S žádným se zaměstnanců nebude rozvazován pracovní poměr, takže by se jim o přečerpané dny z 08 pouze v roce následujícím snížila dovolená.
Děkuji.