Re: Odstupné
Vše, co je smluveno ve smlouvě nebo v jejích dodatcích lze měnit pouze za souhlasu obou stran. Máte výši mzdy skutečně smluvenou ve smlouvě nebo máte pouze vydaný mzdový výměr? Pokud ji máte smluvenou, nemůže ji zaměstnavatel sám změnit. Pokud máte jen mzdový výměr, pak ten vydává zaměstnavatel sám a také ho sám může změnit.
Re: Odstupné
Myslím si, že jeho jednání je snadno napadnutelné, nemůže Vás k ničemu nutit, snížení mzdy byste musel podepsat, s jinou pozicí byste musel taky souhlasit. V podstatě nemůže po legální stránce dělat nic jiného, než vám dát 2měsíce výp. dobu a 3měsíční odstupné. Nic jiného mě nenapadá. Samozřejmě mu můžete pohrozit, že si budete stěžovat na inspektorátu, pokud bude chtít nějak jinak zakročit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
19. 1. 2009 13:49
dobrý den,
mám takový menší problém,ve firmě není práce a samozřejmě se propouští,jsem taky na seznamu.Mám ve smlouvě podepsaný základ 30 000 kč,-,ze zákona vím že když se propouští z nadbytečnosti má zaměstnanec nárok na dva měsíce výpovědní lhúty a 3 měsíce odstupného.Nadřízený chce abych od 1.2.2009 vypadnul s dvouma měsíci odstupného,nebo mi sníží základ který mám podepsaný ve smlouvě.Má právo tohle zaměstnavatel udělat bez udání důvodu?Může mě přeřadit na jinou pozici a dát mi mín peněz,nebo semnou jinak vyběhnout??Díky za odpověď.