Re: r.08-nárok na DPH na zákl.daň.dok. z
Děkuji za odpověď, ještě mě napadá,( já totiž oba doklady mám ve fakturách přijatých), co kdybych tu zálohu vyndala, tím pádem zrušila ten nárok,dala do PKV jako 314/211 (místo toho mám doklady, které jsem nedávala do úč. a tedy nenárokovala DPH), takže bych dala 343/211,DPH by ve II.kv. sedělo a ve III. bych normálně nechala tu FAP i s tím nárokem....
Peťa
A nebo bych tam nechala oba doklady, dala místo toho nároku na DPH jiné doklady, které jsem nepoužila na nárok na DPH, ale jak to potom účtovat?
1)Tu zaplacenou zálohu
2) tu fakturu
děkuji moc
Peťa
Zuzi, nee
mám to tak, že ve II.kvartálu mi přišel daňový doklad na zaplacenou zálohu- uplatnila jsem DPH a zaúčtovala 518/321
343/321
potom mi ve III.kvartálu přišla zúčtovací faktura, ale měli jiné logo a tak jsem přehlídla, že je to vlastně zúčt. fakt. k té záloze a zase jsem nárokovala DPH
Měla jsem 2 možnosti...
buďto podat opravný a nebo (jako to asi udělám teď, nic nepodávat a místo toho nároku ve III.kvartálu (988,-Kč) dám jiné doklady, kde mohu uplatnit DPH v té výši 988,- a to jsou doklady, které jsem nechala bokem a do účet.nedávala, proto mi bude cca sedět to DPH ve III. kv.
Peťa
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
26. 1. 2009 9:07
Moc prosím o radu. V roce 2008 mi přišel 30.6. daňový doklad k přijaté záloze, kde bylo UZP i vyúčtování DPH.
Potom 1.7.2008 přišla faktura daňový doklad, opět rozúčtováno DPH, já jsem bohužel zaúčtovala oboje a nárokovala DPH, teď ale přemýšlím, jaký nárok byl správný, ten v II.kvartálu, nebo až ten ve III.?
Děkuji moc
Peťa