Re: Znovuobnovení zrušeného pracovního m
To jste trochu vedle. Rozhodnutí o tom, zda místo je nebo není je výlučně věcí organizace. Když potom - klidně třeba za jeden měsíc - zjistí, že práce nejde zvládat, vytvoří místo nové. S vámi to ovšem už nemá nic společného, protože s vámi byl jistě pracovní poměr ukončen pro nadbytečnost s odstupným. Tudíž co dál organizace dělá je jen její věc. Žalovat můžete koho chcete, ale toto rozhodování je opravdu výlučně věcí organizace, do toho ani soudy nemají co mluvit. Takže takto se postupovat opravdu nedá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
26. 1. 2009 21:58
Dobrý den, chci se zeptat, jak dlouho se nesmí obnovit jednou zrušené pracovní místo. Pracoval jsem u státní organizace a na podzim 2008 mi bylo v rámci reorganizace zrušeno místo. Dle informací vím, že nastaly značné problémy a zbylí pracovníci nejsou schopni plnit zadané úkoly. Chtěl bych vědět, po jakou dobu nesmí být místo obnoveno. V případě, že by organizace místo obnovila, chci je zažalovat, protože si myslím, že, moje výpověď by v tomto případě ( z důvodu nadbytečnosti) byla neplatná. Dá se takto postupovat? Děkuji za odpověď.