Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
28. 1. 2009 13:10
zaměstnavatel končí na pracovišti, kde pracuji 31,1, pronajímatel s ním nepodepsal novou nájemní smlouvu, všem nám dal podepsat až 27,1,ukončení prac. poměru dohodou dle §49 ZP s tím, že na odstupné a na nic nemáme nárok. Požadovali jsme uvedení důvodu skončení i když je to dohodou (dle výkladu k §49 ZP) zaměstnavatel odmítá toto vepsat s tím že si nás tedy nechá ale vezme si nás do své jiné provozovny dělat jinou práci jeho provozovna rušená je čerpací stanice a nová prodej US oblečení. Mám dojem že když mám ve smlouvě uvedeno místo pracoviště (Praha 4)a co konkrétně budu dělat Pracovník v bistru) tak mě nemůže převést na jinou práci (skladnice) a pracoviště Praha východ) mimochodem z jednoho konce města na druhé /1,5hod. rozdíl). Vyhrožuje nám všem, že ten kdo nepodepíše dohodu bez uvedení důvodu, že uvidí, že bude rád sám dávat výpověď. Je toto možné. Jak se mám zachovat mám a musím jeho dohodu podepsat. děkuji