Re: Nový zaměstnanec a nemocenská
Zam-ec nic dokládat nemusí. Asi bych si pomohla tím prohlášením od zam-ce a písemně bych si vyžádala čerpání PD s odkazem na § 84/2/l ZNP. Při změně zaměstnání OSSZ nemůže ustanovení dodržet, kdyby teoreticky těsně před nástupem k vám měl zam-ec již PD vyčerpánu. Ono nejde o nemocenskou spíše o NM. U ní by mohlo dojít k přeplatku.
Ale vám už taky žádný zákon neukládá nic zjišťovat. Byli jsme na to upozorněni na školení, tak proč si přidělávat práci, ať si to zákonodárci dořeší.
pokud někdo onemocní po 14 KD od nástupu, tak je to podložené prací u Vás, pokud onemocní dřív, tak až budete předávat tiskopisy na OSSZ, ať Vám zjistí, zda má nárok na nemocenskou, příp. by měla v tomto případě doložit čestným prohlášením
aby se pak opravdu nestalo, že máte přeplatek na náhradě mzdy
to jsou zákony
doporučuji nahlédnout do Abecedy MÚ 2009
ono bude i nové RO, když někomu přiznají ČID, PID
tak to by mě zájímalo, jak se bude sledovat RO od 16.5.(má přiznaný ČID), ale do 15.5. normálně pracoval a pak od 16.5.také normálně pracoval - jak zjistit "poměrnou" část na VZ SP, když má být nové RO
a to jsem zatím jen do Abecedy nahlédla, kdo víc, co je všechno za změny...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
29. 1. 2009 7:14
Dobrý den,
nastoupila k nám nová zaměstnankyně a po týdnu onemocněla. Donesla namocenský lístek, ale nemám od ní doloženo 380 dní zpětně. Co když mi to nedoloží. Bude stačit čestné prohlášení, že v době od .. do... nepobírala nemocenské dávky?
Děkuji