Snížení mzdového výměru o 50%

• (neregistrovaný)

3. 2. 2009 9:16

Dobrý den, ráda bych slyšela názor někoho fundovaného. Zaměstnavatel mi dnes oznámil, že z důvodu "vynuceného přizpůsobení se trhu se rozhodl přijmout opatření věci zeefektivnění náplně mé práce" - vzal mi v podstatě veškerou práci až na zvedání telefonů a můj mzdový výměr snížil z 35 na 17 tisíc. Je toto vůbec možné? Děkuji všem za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 2. 2009 9:55

pája

Re: Snížení mzdového výměru o 50%
      Pokud vzhledem k Vaší pozici náplň práce odpovídá určité skupině prací dle NV a ten zbytek mzdy je v souladu se zaručenou mzdou pro tuto práci,tak je to nenapadnutelné. Mzd.výměr je jednostranný akt zam-tele.

• 3. 2. 2009 16:31

Karin (neregistrovaný)

Domnívám se,že pokud máte uzavřenou pracovní smlouvu a ve mzdovém výměru určený plat 35 000,- kč nemůže zaměstnavatel mzdu zkrátit. musel by Vám udělat změnu pracovní smlouvy a dát nový mzdový výměr, ale s tímto nemusíte souhlasit.

• 3. 2. 2009 18:12

Jiřka (neregistrovaný)

Jenže mzda, určená mzdovým výměrem není mzda smluvená. Mzdový výměr vydává zaměstnavatel sám a sám ho také může změnit. Je rozdíl mezi smluvením a určením. Pokud nemá mzdu ve smlouvě smluvenou, pak ji zaměstnavatel určí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).