Re: Výpověď v těhotenství
Pokud máte jako místo pracoviště uvedenou pouze tuto rušenou provozovnu, tak pro její rušení Vám výpověď dát může, i když jste těhotná. Protože Váš pracovní poměr skončí v době Vašeho těhotenství, máte ochrannou lhůtu 180 dní od skončení prac. poměru, takže když v této lhůtě stihnete nástup na MD (tj. 6 týdnů před předpokládaným porodem) a to stihnete, budete mít mateřské dávky placené na základě tohoto skončeného prac. poměru. Ovšem přijdete o část řádné dovolené.
Re: Výpověď v těhotenství
Pokud Vám dá výpověď pro rušení, pak je nárok na odstupné (3měsíční).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
13. 2. 2009 0:09
Dobrý den, jsem zaměstnaná na dobu neurčitou, asi v polovině května bych měla jít na mateřskou. Může mě zaměstnavatel dát do té doby výpověď z důvodu zrušení naší provozovny, i když firma bude dále fungovat (má více provozoven)? A podle čeho mi pak v tom případě bude vyplácená mateřská? U firmy pracuji 10 let. provozovna má být zrušena z důvodu neplnění plánu koncem května a mám 2 měsíční výp.lhůtu. Děkuji