Re: Prosím o radu-2x zaúčtované faktury
Tak já myslím že tu už někdo vám odpovídal a dobře. Pokud jste měla jednou naúčtovanou fakturu 311/604,343 a pak dvě úhrady, jednou banka 221/311 a podruhé pokladna 211/311 a přitom v Vydaných fakturách máte Likvidaci jen jednou, pak účtováním 311/211 vám zůstane jen jedna kontace na 311 MD z VFA a 311 na Dal z BÚ, nic jiného se vám tam objevit nemůže. A tím máte opraveno. nesmíte ovšem tím pokladním dokladem již zasahovat do zlikvidované VFA, tu máte již správně proti bance likvidovanou.
Tak bude ještě někde nějaká jiná chyba, protože opravdu 31.12. 2007 v saldu se tyto faktury neobjeví, jsou pouze v 2007 2x uhrazené, to znamená že v saldu 2007 být ani nemůžou, ale pokladna mi neseděla dle skutečného stavu, tak jsem tyto faktury odúčtovala 311/211 a pokladna je ok, ale v saldu 2008 se mi na 311 projeví tato částka a ta by tam neměla být a nebo opravdu dělám něco špatně.
V tom případě ta druhá úhrada z pokladny nebyla účtována na 311, ale na nějaký jiný účet a vy jste svou opravou přes 311/211 to saldo teprve vytvořila.
Mně by to bylo jasné, kdybych věděl, proti jakým účtům byla ta prvotní duplicitní úhrada naúčtována. Není mi ovšem jasné, jak jste dospěla k názoru, že byly dvakrát uhrazeny konkrétní faktury ? Není to náhodou tak, že úhrada nebyla provedena na 311, ale třeba rovnou do tržeb ? Nevím o jaké jde plnění, zda za služby, zboží, materiál nebo jiné. Spíš to vypadá že někdo naúčtoval faktury jako daňové doklady za hotové, tedy rovnou do tržeb. V tom případě byste měli základ daně vyšší než měl být. To se samozřejmě pak ale hůř opravuje než proti trojkovým účtům.
Zboží.Tyto faktury prošly bankou a zárovenˇ jsem je našla samostatně všechny najednou v pokladně s jiným datem úhrady, a nesouhlasí skutečný stav pokladny. Mohla bych vám zítra napsat mail? Nemám to u sebe, tak bych vám to přesně napsala. Moc by mi to pomohlo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
15. 2. 2009 13:33
Pracuji v Pohodě a když jsem tento případ zaúčtovala 311/211 a dala jsem si náhled do salda, tak tento opravný doklad se mi tam projevil a změnil konečný stav.Ano pokladnu nikdo nekontroloval, proto jsem ji chtěla opravit obrácenou předkontací, což jsem udělala a pokladna se mi spravila a tedˇ nevím co dál. Je nějaká jiná možnost jak tento případ opravit, vyřešit?