Re: mzda - vypocet
Podle § 37 ZP musíte být do jednoho měsíce od vzniku pracovního poměru písemně informován o tom, jaká bude vaše mzda. Obraťte se na svého nadřízeného.
Podílová mzda by znamenala, že jednotlivé úkony opravy jsou ohodnoceny nějakou předem stanovenou sazbou a je určené procento, které z celkové částky opravy připadne na vaši mzdu. Myslím, že už se tento způsob odměňování používá čím dál méně. Je to ve své podstatě forma úkolové mzdy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
17. 2. 2009 10:09
chtel jsem se zeptat jak je mozne ze mam kazdy mesic jinou mzdu..existuje prece mzda ukolova, hodinova, nejaka pevna..ani jednou logicky ohodnocovan nejsem..kdyz jsem mel odpracovano 168hod. mel jsem vyplatu 9000cisteho, pri odpracovanych 160hod. to bylo 11000cisteho.kdyz jsem mel nejvice opravenych tel. za tu dobu co tam jsem, jsem dostal opet 9500cisteho...nechapu system..pokazde se mi meni i hruba mzda..neni tedy ani mozne ze by to bylo zavisle na osobnim ohodnoceni..mam jit za mzdovou ucetni aby mi to vysvetlila?? nebo si proste mzdova ucetni muze delat mzdy jak se zrovna vyspi??uz jsem tam mel vice nedorozumeni, napr. jsem podepsal dohodu prac. cinnosti, ale penize mi byly zdaneny az kdyz jsem tam nastoupil na HPP, dali to do fondu vedouciho a ze to bylo vyplaceno predem.dekuji.