Re: výpověď a mateřská dovolená
Nemohou Vám vydat potvrzení o zaměstnání (zápočťák), pokud prac. poměr neskončil. A aby mohl skončit, tak by Vám buď museli dát nejprve výpověď pro rušení (nárok na odstupné) nebo se s Vámi na skončení dohodnout (buď bez uvedení důvodu a tím pádem bez odstupného nebo s uvedením důvodu a s odstupným).
Ovšem musíte počítat s tím, že nárok na odstupné a skutečná finanční situace se budou lišit.
Mám právě jen potvrzení o zaměstnání ( zápočtový list ) a tam se úvádí začátek a konec pracovního poměru a u konce je označení, že byl ukončen výpovědí dle paragrafu 52 písma)ZP. To znamená, že byl ukončen a mám nárok na odstupné, ale zárověň mi musejí ještě podslat výpověď ? Myslíte že je to záležitostí konkurznho správce ? Já nemohu nikde najít kontakty na daného zaměstnavatele a nevím kde si mám výpověď vyžádat a na základě čeho. Mnohokrát Vám děkuji Zuzka
Nejprve se musí poslat výpověď, pak začne běžet výpovědní doba (2 měsíce) a pak teprve prac. poměr skončí. Takže pokud tam máte ukončení prac. poměru 31.1., tak to vypadá, že jste tu výpověď převzala někdy v listopadu a zapomněla jste na to nebo jste ji nepřevzala a jim se vrátila po vypršení úložní doby na poště zpět. Ano, pokud je tam konkurzní správce, je to jeho starost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 2. 2009 15:51
Dobrý den
Jsem na mateřské dovolené a firma u které jsem byla v pracovním poměru, padla do konkurzu. Právě to řeší konkurzní správce. Společnost mi poslala zápočtový list, ale ne výpověď( jsem v ochranné lhůtě tak na ni nemám nárok? ). Výpověď bych měla obdržet s uvedením důvodu – výpověď podle paragrafu 52 odstavec a) ? Pokud ano mám při vypořádání nárok na odstupné ( 3 mzdy) jelikož jsem byla zaměstnancem a až ukončím mateřskou dovolenou tak se nemám kam vrátit ? Děkuji mnohokrát Zuzka