Re: Neplacené volno - prosím spěchá.
Neplacené volno se do odpracované doby nezapočítává, takže 13 + 4 + 10 =27 celkem, což je 1/12 (1,5 dne při 4 týdnech, 2 dny při 5 týdnech). Přečerpaná dovolená = dovolená, na kterou mu nevzniklo právo = neplacené volno se všemi důsledky. Náhradu mzdy můžete srazit i bez dohody se zaměstnancem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 2. 2009 10:41
Dobrý den, chci se zeptat ( už v tom lítám) , zaměstnanec si vybral asi 9 dní neplaceného volna . Bere se toto neplacené volno jako odpracovaná doba, nebo ne? Mám stanovit nárok na dovolenou za leden a část února, protože tento zam. končí. Nejsem si jistá jestli to mám dobře. V lednu odpracoval 13 dní, 4 dny dovča a 5dní nepl. volno. V únoru odpracoval 10 dní a 6 dní nepl. volno. Podle mne se nepl. volno do odpracované doby nepočítá. Dala bych nárok na 1/12. Zbytek dovolené, kterou si vyčerpal musí zaplatit. Mám to dobře? Prosím o rady - spěchá to. Díky Janek.