Nemocenská a ukončení prac. poměru

• (neregistrovaný)

2. 3. 2009 21:53

Zaměstnankyně dostala výpověď-zrušení prac. místa. 28.2.2009 končí výpovědní lhůta. Od 13.2.2009 má nemocenskou. Jen se chci ujistit, že pracovní poměr může být ukončen až po ukončení nemocenské, a že rovněž ji můžu odhlásit za sociálky až po ukončení nemocenské. Je to tak? Nebo není? Děkuji za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 3. 2009 22:01

(neregistrovaný)

Re: Nemocenská a ukončení prac. poměru
      předpokládám,že výpověď dostala k 31.12.08,když končí 28.2.09,pak PP končí 28.2.09,na OSSZ ji odhlásíte k 28.2.09,na ZP rovněž odhlásíte O k 28.2.09 a přihlásíte N od 1.3.09 jako nemoc v ochr.lhůtě,po ukončení PN ji K odhlásíte k poslednímu dni PN.Jen mám takový dojem,že PN ve výpovědní době při zrušení místa může posunout ukončení PP o dny PN,pokud na tom bude zaměstnankyně trvat,pak by odhlášky byly samozřejmě jinak,ale nejsem si tím jistá ..dříve to tak bylo,nevím,jestli nebyla nějaká změna ..

• 2. 3. 2009 22:13

ka (neregistrovaný)

Ano, výpověď dostala k 31.12.2008. Já už si po tolika změnách nejsem jistá vůbec ničím. Zkusím se ještě podívat na stránky OSSZ, jestli jsem to tam někde nepřehlídla. Děkuji za odpoveď a radu

• 2. 3. 2009 22:13

yy (neregistrovaný)

§ 53, odst. 2 zákoníku práce
      2) Byla-li dána zaměstnanci výpověď před počátkem ochranné doby tak, že by výpovědní doba měla uplynout v ochranné době, ochranná doba se do
      výpovědní doby nezapočítává; pracovní poměr skončí teprve uplynutím zbývající části výpovědní doby po skončení ochranné doby, ledaže zaměstnanec sdělí zaměstnavateli, že na prodloužení pracovního poměru netrvá.

• 2. 3. 2009 22:52

ka (neregistrovaný)

To znamená, že jakmile ukončí nemocenskou a nebude trvat na prodloužení , vlastně dodržení výpovědní lhůty, končí PP tímto datem?ukončením nemocenské? Tzn. i všechny odhlášky?

• 2. 3. 2009 23:04

yy (neregistrovaný)

Ano, ale moje zkušenostk je, že pokud nemá zaměstnanec nové místo, tak na tom prodloužení trvá.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).