OSVČ -tržba jen 6tis za rok

• (neregistrovaný)

3. 3. 2009 10:29

v roce 2008 jsem založila ŽL na překladatelskou činnost. jedná se o příležitostnou činnost. vedle toho mám ještě HPP. v roce 2008 jsem vystavila jen jednu fakturu, která nepřesáhla částku 6tis kč. jsem povinna podat přiznání nebo je to do této částky osvobozeno? v jaké výši si případně můžu uplatnit výdaje? díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 3. 2009 10:53

pavla (neregistrovaný)

Re: OSVČ -tržba jen 6tis za rok
      v případě,že jste v roce 2008 měla příjmy jen ze závislé činnosti postupně nebo jen od jenoho plátce a kromě toho jste měla příjmy dle pra.7-10 do částky 6000 Kč nejste povińna podat daňové přiznání a mohlajste do 16.2.2009 požádat zaměstnavatele o roční zúčtování daně.
      v případě,že ale podáte daňové přiznání a nemáte tuto povinnost ,musíte uvést i ve vašem případě příjmy do 6 tis.Kč

• 3. 3. 2009 11:00

ib (neregistrovaný)

tomu nerozumím, takže pokud mi udělá vyrovnání daní zaměstnavatel, tak to nemusím nikam uvádět, ale pokud si udělám přiznání sama, tak tam těch 6000 musím uvést?

• 3. 3. 2009 17:06

ib (neregistrovaný)

tak jsem se dohodla ve mzdové, že jim to mohu dodatečně podepsat. udělají mi vyúčtování daně. jak je to pak v případě ZP a SP? musím jim poslat přehledy? a v případě jaké - s nulovou částkou?? díky moc

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).