Re: chyba mzdové účetní - prosím radu
Domnívám se, že opravit to musí. Navíc Vy jste o té chybě věděl, takže jste ty peníze přijímal neoprávněně. Zaměstnavatel musí ty peníze odeslat FÚ hned, aby nevznikaly další penále. Ale s Vámi by se mohla domluvit na postupných srážkách.
podepsané prohlášení je u druhé firmy tudíž ho tady ani nepředložila k podpisu (pracovní poměr je napůl u dvou zaměstnavatelů) obě firmy zpracovává stejná paní.
a dokud majitel firmy mi neoznámil chybu tak jsem nevěděl, zpětne jsem zjistil správnost jejího tvrzení podle výplatních pásek a konzultace s kolegy. Lze se nějak domáhat splátek? máme hypotéku apod.děkuji
Domáhat se nemůžete, daňové nedoplatky - i když jste je nezavinil - je možné srazit i bez vašeho souhlasu, a to do výše 2/3 čisté mzdy jako při přednostní exekuci.
Myslím, ale že v takovémto případě by byla slušná nějaká rozumná dohoda - tím myslím třeba poskytnutí vyšší zálohy na mzdu, kterou bych srážela postupně nebo podobně. Vždy bych měla na mysli, že chyba je na mé straně...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 3. 2009 19:14
mzdová účetní omylem uplatnila nezdanitelné minimum na poplatníka, nebylo podepsáno prohlášení. Ted při vydávání potvrzení o příjmu na to přišla. může mi jednorázově srazit rozdíl? jedná se o chybu trvající víc jak půl roku, tzn. byl bych dva měsíce bez příjmu. Je to někde upraveno v zákoně?