Re: Jak zaúčtovat příjmy hotovosti?
Já mám od svého daň. poradce nakázáno, přijaté platby vždy zdanit! Neproběhne-li tedy vyúčtování zálohy v jednom měsíci... V případě, kdy mám přijaté "zálohy" bez DPH, nazývám je Jistinou (379xxx), ale v tomto případě jistiny vracím v plné výši, jelikož u nich nebylo právě odvedeno DPH, je to sice jak u blbejch posílat peníze tam a zpátky, ale takový je můj postup doporučený DP.
vaseho poradce bych pochvalil. ;o) danoveho poradce tazatele uz ne. marne premyslim, na co to napasovat. jedine nejakou smlouvou s tim ze dph se odvadi jednou rocne. tj. ale zadne faktury by se pak nevystavovali, pac by to vychazelo z te smlouvy.
Taky bych ho nepochválila, nejraději bych ho i vyměnila, ale to bohužel nezáleží na mě :-) Kdybych věděla, jaké problémy s tím na konci roku budou, v životě bych ho neposlechla, ale brala jsem jeho radu jako svatou. Když je poradce, musí tomu přece rozumět, že... :-( Napadla mě ještě nedokončená výroba, ale na to bych zase nenapasovala účet 121, takže by to nebylo s čím zúčtovat a myslím, že 211/611 asi nelze... Udělám to pravděpodobně tou smlouvou, jak radíte, ale děsím se případné kontroly z FÚ, protože DPH nebyla odvedena jak měla být, mohli by to celé rozporovat.
bohuzel ted nemam cas se podivat, ale pokud proctete zakon kde se pise o datumu zdanitelneho plneni, tak se tam mam za to nekde pise, ze pokud je napr sjednany najem smlouvou, tak se nemusi vystavovat mesicne doklady a myslim si, ze i datum uskutecneni muze byt max do konce zdanovaci obdobi. tj. ze lze odvest jednou za rok a to ale ke konci roku. nevim jestli to neni jenom u najemneho.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 3. 2009 9:12
Celý rok 2008 jsme od jedné firmy dostávali hotovost. Bylo to něco jako zloha na práce. Dokladování probíhalo pouze ve formě pokladních dokladů. V prosinci se potom vystavila faktura - vyúčtování, která má být spárována s těmito převody hotovosti. Jak mohu účtovat? Můžu na 211/315 a v prosinci na 311/602, 311/343 a úhradu 315/311?
Je to hodně podivný postup podle mě, ale daňový poradce mi na začátku roku ty poklaní doklady schválil.
Díky za radu.