Re: dovolená z roku 2008
I kdyby vedení vydalo příkaz, že starou dovolenou musí zaměstnanci do konce března vybrat, tak by bylo na vedoucím, aby určil, kdy má zaměstnanec na tu dovolenou nastoupit a kolik má vyčerpat dní. Každopádné dovolená z roku 2008 nepropadá koncem března. Zaměstnavatel ji musí do 31.10. nařídit tak, aby byla vybrána nejpozději do 31. 12. 09. Pokud do 31.10. neurčí termín jejího čerpání (např. na prosinec), tak na ni zaměstnanec může nastoupit od 1.11. bez zaměstnavatelova souhlasu. Pokud je ve firmě nárok 5 týdnů, tak ten 5. týden se převádí do roku 2010.
Re: dovolená z roku 2008
děkuji, jsem ráda, že jste mi to potvrdili, že se nic nemění
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 3. 2009 14:20
tento rok za mnou už přišel 2. zaměstnanec, že se dovolená z loňského roku musí vybrat do konce března. Já si to nemyslím, protože v Zákoníku práce, co mám, je pořád po staru, že se musí vybrat do konce tohoto roku.(nástup 1.11) Ale vzhledem k tomu, že už se ptá druhý zaměstnanec, tak se raději ptám. Co vy na to?