Re: daňové přiznání PROSÍM
Děkuji Vám moc za odpovědi. Myslel jsem si to. Sklárny ani druhý zaměstnavatel (dohoda o pp) mu potvrzení nevystavily. Děkuji ještě jednou moc, nebyl jsem si jistý!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 3. 2009 17:44
Dobrý den,
známý mi na poslední chvíli dal, abych mu udělal daň. přiznání za 2008.
1)V lednu-dubnu měl zaměstnavatele, u kterého měl klasický prac. poměr, ale neměl u něho podepsané prohlášení (neuplatňoval slevu na poplatníka- v jednotlivých měsících měl ale příjem větší než 5000 Kč, takže předpokládám, že mu byla sražena asi zálohová daň a pak mu zaměstnavatel srážel SP a ZP).
2) V květnu a červnu byl u zaměstnavatele, kde měl tak malý příjem, že mu zaměstnavatel strhával SP a ZP (měl prohlášení podepsané a proto tedy nulový odvod daně).
3)Pak nastoupil do skláren (příjem za září do dnes nedostal) a pak šel na ÚP a tam je do teď.
4)V jednom měsíci byl u jednoho zaměstnavatele současně s evidencí ÚP zaměstnán na dohodu o provedení práce a protože si nevydělal ani 4000 a neměl podepsané prohlášení, zaměstnavatel mu strhl srážkovou daň.
Jestli to dobře chápu, budu mu do daňového přiznání počítat příjem od prvního a druhého zaměstnavatele že? S tím ze skláren počítat nebudu, protože mu příjem nebyl vyplacen a s tím na dohodu o provedení práce také ne, protože tam jde o srážkovou daň a ta do daňového přiznání nepatří že? Chápu to dobře?
MOC VÁS PROSÍM CO NEJDŘÍVE O RADU!!!!!