Re: Nárok na dovolenou po mateřské
Děkuji za radu,
Nepomohlo by celému nároku na dovolenou, kdybych na zbylé 3 dny nastoupila do práce a pak čerpala dovolenou? Neovlivnilo by mi to průměr na rodičovskou dovolenou?
Re: Nárok na dovolenou po mateřské
Obávám se, že takto by to nešlo. § 217 mluví o tom, že pokud zaměstnankyně požádá o čerpání řádné dovolené tak, aby bezprostředně navazovala na mateřskou, zaměstnavatel musí vyhovět. A § 223 zase o tom, že dovolená vyčerpaná podle § 217 se z důvodu následné rodičovské nekrátí. Takže když nastoupíte po MD do práce a po 3 dnech požádáte o čerpání řádné dovolené, zaměstnavatel už Vaší žádosti nemusí vyhovět, protože dovolená už by bezprostředně nenavazovala na MD. A kdyby Vám ji povolil, tak už to zase není čerpání podle § 217, ve kterém se mluví ö tom, že se nekrátí jen když bezprostředně navazuje na MD.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 3. 2009 13:00
Omlouvám se, hledala jsem v diskuzi , odpověd jsem nenašla. Můžete někdo odpovědět ? 21.3.2009 mi končí mateřská, což je 57 prac. dnů v roce 2009. Loňskou dovolenou již nemám. Na kolik dnů dovolené v roce 2009 mám nárok, dále bych chtěla pokračovat rodič. dovolenou. Děkuji všem