Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 4. 2009 13:09
Dobrý den,
prosím poraďte.
30.3. Přišell materiál - zaúčtována příjemka 112/111
Následně přišla faktura - zaúčtováno 111,343/321
Na této faktuře ovšem dodavatel chybně naúčtoval u jedné položky DPH 5%, správně mělo být 19%. Telefonicky jsem na toto upozornila a dodavatel uznal chybu s tím že to opraví.
Nyní mi od nich přišla nová faktura vystavena 7.4., DUZP 30.3. s opravenou sazbou DPH a zároveň dobropis na celou původně vystavenou fakturu. Dobropis vystaven 7.4.
Nyní nevím jak tuto novou fakturu účtovat. Nejdřív jsem myslela jednoduše jako přijatou fakturu 111,343/321 a dobropis -111,-343/-321, ale teď váhám nad DPH. V daňovém přiznání za břežen budu uplatňovat DPH z obou přijatých faktur, jednou s 5% a jednou s 19% a teprve v daňovém přiznání za duben uplatním dobropis a tím vlastně vše srovnám? A ještě v tom daňovém přiznání, kam s 5% sazbou - do snížené sazby? Asi jsem popsala hodně složitě, ale doufám, že mě pochopíte. Díky.