Fa na materiál-špatná sazba DPH-dobropis

• (neregistrovaný)

14. 4. 2009 13:09

Dobrý den,
    prosím poraďte.
    30.3. Přišell materiál - zaúčtována příjemka 112/111
    Následně přišla faktura - zaúčtováno 111,343/321
    Na této faktuře ovšem dodavatel chybně naúčtoval u jedné položky DPH 5%, správně mělo být 19%. Telefonicky jsem na toto upozornila a dodavatel uznal chybu s tím že to opraví.
    Nyní mi od nich přišla nová faktura vystavena 7.4., DUZP 30.3. s opravenou sazbou DPH a zároveň dobropis na celou původně vystavenou fakturu. Dobropis vystaven 7.4.
    Nyní nevím jak tuto novou fakturu účtovat. Nejdřív jsem myslela jednoduše jako přijatou fakturu 111,343/321 a dobropis -111,-343/-321, ale teď váhám nad DPH. V daňovém přiznání za břežen budu uplatňovat DPH z obou přijatých faktur, jednou s 5% a jednou s 19% a teprve v daňovém přiznání za duben uplatním dobropis a tím vlastně vše srovnám? A ještě v tom daňovém přiznání, kam s 5% sazbou - do snížené sazby? Asi jsem popsala hodně složitě, ale doufám, že mě pochopíte. Díky.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 4. 2009 14:03

anitram (neregistrovaný)

Re: Fa na materiál-špatná sazba DPH-dobr
      Klidně zaúčtujte dle nich, asi nestihli vystavit dobropis do března. Těch 5% si odlište analyticky a v DPH to nevadí, napište k první chybné faktuře zápis s odkazem na tu upravenou v dubnu...nic se neděje.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).