Re: Vrácení odstupného - PP přes agentur
Pak ale , podle mne, nic vracet nemusí. Když půjdete do jiné firmy, taky nezáleží na tom, že to bude stejná práce.
Možná jsem se špatně vyjádřila ona je to stejná práce u původního zaměstnavatele, tzn. že i místo výkonu bude stejné. Myslím si ovšem to samé co vy, jiný zaměstnavatel, takže se nic vracet nemusí. Jen jsem se bála, aby někde neexistovali nějaké "kličky" jak tyto dva případy spojit a zaměstnanec nemusel vracet vůbec nic.
Musel by vracet, pokud by konal práci u dosavadního zaměstnavatele v pracovním poměru nebo na základě DPČ.
Je-li přes agenturu, tak nespadá po d toto ustanovení. Ag. práce přiděluje zaměstnance k dočasnému výkonu práce u UŽIVATELE , není už v pozici zaměstnavatrele.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 4. 2009 14:38
Dobrý den,
mám prosbu. Zaměstnanec dostal výpověď z organizačních důvodů samozřejmě i s odstupným. PP skončil 31. 3., tentýž zaměstnavatel má samozřejmě momentálně hodně práce, takže potřebuje zaměstnance přijmout na nějaký čas zpět. Chce to udělat přes personální agenturu. Musí zaměstnanec vrátit poměrnou část odstupného i v tomto případě? Nebude se jednat o stejného zaměstnavatele jen o stejnou práci. Pokud by zaměstnanec odstupné musel vrátit, můžete mi prosím sdělit dle jakého paragrafu?